header
Meld u hier aan!

Bon Vivant ook in Haarlem

02-11-2017

Een wervelend ondernemersleven. Dat kan wel gezegd worden van Hennie van Ommen. Hij wilde profvoetballer worden bij HFC Haarlem, maar dat lukte niet. Hij was politieagent, nam de winkels van zijn ouders over waaronder één in de Anegang, vertrok naar Frankrijk, runde daar restaurants om vervolgens een eigen restaurant in Benneboek te starten. Het heet Bon Vivant, net als de tweede zaak die hij samen met zijn zoons Mike en Sander startte in het voormalige Seymour op de hoek van de Lange en Korte Veerstraat. 

Bon Vivant Haarlem kent een droomstart zegt Hennie van Ommen: "We zitten elke avond vol. Dat is geweldig en nu zorgen dat het zo blijft. Ik wilde altijd al een horecazaak in Haarlem met mijn twee zonen beginnen. Dit is natuurlijk, althans in mijn ogen, het mooiste pand van Haarlem. In tegenstelling tot de vorige eigenaren huren we alleen de benedenverdieping. Mensen eten nu eenmaal het liefst op de begane grond. Dat scheelde aanmerkelijk in de huurprijs. Verder zijn we lekker laagdrempelig gekoppeld aan een goede kwaliteit. Koken zit in mijn bloed, in Frankrijk maakte ik Indische rijsttafels in ons eigen huis op een oude houtkachel. Vooral Nederlanders kwamen van heinde en verre om bij ons te eten. Dat was prachtig natuurlijk. Nu dus Haarlem. Wij vinden het een perfecte locatie zo bij de Kleine Houtstraat waar het altijd druk is. Ik vind het opvallend dat er zo veel toeristen bij ons komen eten. Ik heb 16 jaar in Frankrijk gewoond. In die jaren heeft Haarlem een geweldige positieve ontwikkeling doorgemaakt."

Kunstlijn, start feestverlichting en intocht Sint

Op 3, 4 en 5 november 2017 vindt de 32e editie van Kunstlijn Haarlem plaats. Maar liefst 250 kunstenaars uit Haarlem en omstreken tonen dan op tal van locatie hedendaagse kunst. Er zijn vele solo- en groepstentoonstellingen te bezoeken in open ateliers, broedplaatsen, galeries, monumenten, winkels en musea. Zie voor het volledige programma de website van dit unieke evenement.
Op woensdag 15 november wordt op feestelijke wijze de feestverlichting ontstoken. Dat gebeurt deze keer op het Proveniersplein, vlakbij het Hofje zonder zorgen. De feestverlichting wordt betaald uit de opbrengst van de reclamebelasting, de organisatie is al jaren in handen van de stichting Haarlem Lichtstad, De feestverlichting bestaat sinds vorig jaar niet alleen uit de in veel straten aangebrachte armaturen, maar op enkele pleinen zijn ook de bomen verlicht. Verder zijn er diverse welkomstarmaturen bij verschillende entrees van de binnenstad te bewonderen. Ondernemers zijn van harte welkom de start van de feestverlichting bij te wonen. Start om 18 uur.


Het voltallige organisatiecomité van Kunstlijn Haarlem.

Intocht Sinterklaas

Op zondag 19 november zal Sinterklaas weer met zijn Pieten verschijnen op het Spaarne om een bezoek te brengen aan de binnenstad van Haarlem. De Stoomboot legt om 13:00 uur aan het Spaarne voor de Koudenhoorn t.o. de Valkestraat aan. Daarna gaat de stoet langs een nieuwe route richting het stadhuis op de Grote Markt. De nieuwe route gaat langs het Spaarme, Oude Groenmarkt, Grote Houtstraat, Proveniershof, Gierstraat, Ged.Oudegracht, Zijlstraat, Krocht, Smedestraat, Grote Markt. Klik hier voor meer informatie.

 
Meer nieuws

Wonen boven Winkels Haarlem