header
Meld u hier aan!

Haarlemse Vaardagen zijn terug

23-07-2017

Van woensdag 26 tot en met zondag 30 juli staat Haarlem sinds jaren weer volledig in het teken van de Haarlemse Vaardagen. Een vloot van de VSRP (Vereniging van Schippers voor Ronde- en Platbodem jachten) en andere mooie schepen zal op die dag aan de oevers van het Spaarne afmeren. De opening van de Vaardagen vindt traditioneel plaats door het stukvaren van een ketting bij de entree van de Gravestenenbrug. Op donderdag blijven de schepen de hele dag nog in het centrum te bezichtigen, opgeluisterd door optredens van (o.a.) shantykoren.

Vrijdag 28 vertrekt de hele vloot naar Spaarndam. Er wordt afgemeerd bij de Haarlemsche Jachtclub ter ere van het 100 jaar bestaan van de HJC.
Zaterdag 29 juli zijn er zeilwedstrijden voor platbodems op de Mooie Nel en het Noorder Buiten Spaarne, georganiseerd door het wedstrijd team VSRP en HJC. Op zondag 30 juli vanaf circa 13 uur vindt het zogeheten Admiraalzeilen plaats op het Noorder Buiten Spaarne. Na het Admiraalzeilen wordt er een watergevecht gehouden op het Noorder Buiten Spaarne met platbodems.
Klik hier voor meer informatie over de Haarlemse Vaardagen.

Haarlem Culinair met mooie ‘line-up'

Nog even en het is zover, dan verandert de Grote Markt weer in het grootste ‘restaurant' van Nederland met maar liefst 16 smaakmakers!! Al jaren lang is Haarlem Culinair een publiekstrekker van de bovenste plank, van heinde en verre komen de bezoekers om Haarlem van haar smakelijkste kant te zien. Niet alleen op de Grote Markt maar in de hele binnenstad op onze mooie terrassen en pleinen is het culinair genieten. Deelnemers aan Haarlem Culinair zijn dit jaar o.a.: Dodici, Restaurant Fris, Restaurant ML, Ratatouille Food & Wine, Parels, Brick, Napoli, Sushi Time, Dijkers, Toujours, De Uitkijk, Olive Treehouse, The Louisiana, Cocktailbar Wigbolt en de De Scroppinoclub.

De Smulpaap

German Wines organiseert ook deze editie de wedstrijd om de Smulpaap. Het restaurant met de beste wijn-spijscombinatie, smaak en presentatie wordt de winnaar van De Smulpaap. Op zaterdag en zondag houdt Jopenbier onder auspiciën van Haarlem Culinair de Speciaalbiermarkt op het Boerenplein, naast de Jopenkerk. Op zondag vindt de traditionele Slowfoodmarkt plaats, ook dit jaar weer op de Botermarkt.
De 23e editie van Haarlem Culinair vindt plaats van 3 tot en met 6 augustus aanstaande. Voor meer info klik hier.

 
Meer nieuws

Wonen boven Winkels Haarlem