header
Meld u hier aan!

Geen verandering openingstijden winkels binnenstad

09-07-2017

Wel proef met sluiting winkels zaterdag om zes uur

Uit een door Haarlem Centraal, de koepelorganisatie van straatverenigingen in de Haarlemse binnenstad, gehouden draagvlakmeting onder winkeliers in de binnenstad, blijkt dat er geen behoefte bestaat om de huidige tijden aan te passen. Winkeliers konden kiezen uit drie opties: (1) handhaven van de huidige situatie, (2) donderdag, vrijdag, zaterdag tot 19.00 uur open, en (3) donderdag en vrijdag tot 19.00 en zaterdag en zondag tot 18.00 uur open. Uit de ruim tweehonderd ingevulde formulieren bleek dat ruim 90 % voor de handhaving van de huidige situatie stemde.
De draagvlakmeting werd door Haarlem Centraal uitgevoerd op verzoek van Haarlem Marketing. Dit om bezoekers van de binnenstad juist te kunnen informeren over openingstijden. Op een bijeenkomst met voorzitters en bestuurders van de diverse straatverenigingen werd tevens besloten dat een aantal winkels als proef voortaan zaterdag tot 18.00 uur geopend blijft.
Haarlem Centraal voorzitter René Kint is verheugd dat er nu eindelijk duidelijkheid is. "Haarlem Centraal is een sterk voorstander van uniformiteit. Dat is belangrijk voor ons beeld naar buiten en dus wat Haarlem Marketing kan communiceren. Haarlem Centraal hoopt dat de winkeliers die in grote meerderheid voor handhaving van de bestaande situatie stemden nu ook daadwerkelijk hun deuren donderdagavond tot 21.00 uur open houden. Wij verwachten wel dat de winkeltijden in de directe toekomst worden aangepast aan de wensen van de consument. De openstelling van een aantal winkels zaterdag tot 18.00 uur is een eerste stap. Zo ging het ook met de koopzondag. Eerst waren er een paar winkels open, nu is dat percentage in de binnenstad tot ruim boven de vijftig procent gestegen."
 
Meer nieuws

Wonen boven Winkels Haarlem