header
Meld u hier aan!

Nieuwe penningmeester Haarlem Centraal

21-05-2017
Karin van der Veldt-Lammers is de nieuwe penningmeester van Haarlem Centraal, de koepel van straatverenigingen in de binnenstad. Karin heeft een eigen administratiekantoor en werkt voor particulieren en bedrijven. Ze is geboren en getogen in Haarlem, maar woont inmiddels met man en kinderen in Heemstede. De kinderen zijn inmiddels het huis uit, de één studeert in Delft, de ander werkt na een universitaire studie bij een groot Amsterdams reclame- en marketingbureau.
Waarom penningmeester bij Haarlem Centraal? "Ik heb een aantal jaren vier dagen in de week voor de vestigingen van het Touchdown Center gewerkt. Daarnaast deed ik de administratie voor de fabriek van mijn man. Toen combineerde ik dat nog met het huishouden en twee inwonende kinderen. Op een zeker moment dacht ik: dit wordt me te veel, ik wil meer baas zijn over mijn eigen tijd. Ik ben nu eenmaal een perfectionistisch type, aan half werk heb ik een hekel. Ik werd ZZP-er, begon een eigen administratiekantoor en heb daardoor meer tijd voor andere dingen."

Een voorbeeld van zo een ‘ander ding' is het penningmeesterschap van Haarlem Centraal. "Ik vind het belangrijk dat een aantal goed georganiseerde partijen een duidelijke visie over de binnenstad verwoordt. Haarlem is een prachtige stad, alleen door samenwerking kunnen we het goede behouden en andere zaken verder ontwikkelen. Maar dan moeten die organisaties zelf hun interne zaken op orde hebben, onder andere zorgen dat de facturen op tijd de deur uitgaan. Het lijkt mij een mooie uitdaging daar actief aan mee te werken."
Zijn er nog andere zaken die volgens haar in Haarlem opgepakt moeten worden? "De fietsproblematiek. Waar je wel en waar je niet mag fietsen, al die fietsen die voor winkels staan geparkeerd, de strijd in de Gierstraat tussen wandelaars en fietsers, dat moet echt veranderen."
 
Meer nieuws

Wonen boven Winkels Haarlem